vinlende

3D Printen, Rapid Prototyping / Rapid Manufacturing

In de huidige maakindustrie is het digitaal verwerken van informatie niet meer weg te denken. Steeds vaker worden Rapid Prototyping technieken gebruikt om eindproducten te maken. 3D printing is een productietechniek waarbij een digitaal bestand wordt omgezet naar een tastbaar object.

3D ontwerpen
Voor het ontwerpen en uitwerken wordt onder andere gebruik gemaakt van het 3D tekenpakket SolidWorks. Met behulp van dit programma kan zeer snel en effectief 2 en 3 dimensionaal tekenwerk gegenereerd worden. Door gebruik van deze software wordt al in een vroeg stadium zichtbaar hoe een en ander er uit gaat zien en eventueel gaat functioneren. De 3D-tekeningen maken het ontwerp zelfs voor de opdrachtgever zeer inzichtelijk. Ook kunnen eventueel bestaande machinedelen zeer snel in de tekening gezet worden.

Onze 3D printer maakt gebruik van meerdere materiaalsoorten, bijvoorbeeld kunststof PLA draad, een biologisch afbreekbare kunststof, geschikt voor hergebruik en vooral bedoeld voor visuele prototypes.Voor werkende of bewegende modellen, waarbij getest moet worden op functionaliteit, gebruiken we ABS, wat mechanisch sterker is.

De voordelen van 3D printing
Tijdens een ontwerpproces zijn prototypes nuttige instrumenten, waarmee fouten en onvolkomenheden in een product vroegtijdig worden ontdekt. Hoge kosten in het productiestadium worden hierdoor gereduceerd. De communicatie tussen de betrokken partijen loopt soepeler en effectiever als er tastbare en functionerende prototypen beschikbaar zijn. Voor zowel u als klant, als ons als ontwikkelaar is Rapid Prototyping de perfecte tool voor het maken van prototypes.

ITEQ Engineering is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van technische prototypes.

<< terug naar Diensten