Tijdens verhuizing gaat de productie gewoon door

vinlende

Strakke planning zorgt voor naadloze overstap
De nieuwbouw in Nijkerk is in volle gang en ligt exact op schema. Maar hoe zit het straks tijdens de verhuizing? Ligt de productie dan stil? Een strakke planning en een naadloze overstap van de oude naar de nieuwe locatie zorgt ervoor dat de productie vrijwel ononderbroken doorgaat en producten gewoon volgens afspraak worden uitgeleverd. Theo Tolboom legt uit hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen.

Een verhuizing brengt meestal een stagnatie in de productie teweeg en in veel gevallen kan de levering niet zomaar even opgeschoven worden. Theo Tolboom is zich er van bewust dat klanten zich zorgen kunnen maken of zij hun producten wel op tijd geleverd krijgen. “Wij doen er alles aan om stagnatie te voorkomen. Een strakke planning zorgt voor een naadloze overstap. Klanten kunnen dus gerust zijn: zij kunnen voor hun werk gewoon bij ons terecht.”

Continu in de lucht
“De planning is dat in week 44 het nieuwe pand wordt opgeleverd. Maandag (week 45) gaan we beginnen. We beginnen met het opbouwen van een nieuw FMS systeem (volautomatisch platenmagazijn). Sneller en met een dubbele capaciteit vergeleken met ons huidige magazijn.
Daaraan gaan we een nieuwe fiberlaser verknopen. Als dit geheel draait, kunnen we één voor één de 2 “bestaande” lasers verhuizen. Op deze manier blijven we continu in de lucht en garanderen we dat lopende producties door kunnen blijven gaan met de capaciteit die we altijd gehad hebben. Uiteindelijk als de oude machines verhuisd zijn hebben we ook hier dubbel zo veel capaciteit.”

Volledige productiecapaciteit blijft beschikbaar
“Voor de Kerst moet alles klaar zijn. We hebben dan de Kerstvakantie nog als eventuele uitloopperiode. De officiële startdatum is 1 januari 2018. Dan is de oude locatie aan de Beeldschermweg in Amersfoort leeg en zijn we volop aan het produceren in Nijkerk!”

“Tot die tijd draaien we met de volledige productiecapaciteit. Onze vaste medewerkers in de productie blijven op hun post, voor de verhuizing zelf huren wij tijdelijk personeel in. Daarmee garanderen we een continue productie. Maarten Huurdeman en ik zijn de enige vaste ITEQ-mensen die zich volledig bezighouden met de verhuizing.”

Waar kan ik terecht met vragen over mijn productie??
“Op dit moment zijn wij al druk bezig om onze contractaccounts te informeren en afspraken te maken om eventuele problemen en vragen voor te zijn. Wij vragen al onze klanten om ruim van tevoren aan te geven, wat ze nodig hebben. Spelen er rond die periode kritische leveringen, neem dan voor de zekerheid contact op met uw accountmanager bij ITEQ.”

Willy Janssen 06-8370 6711
Gerrit-Willem Westerink 06-1265 1822
Rik van Hamersveld 033-453 4033
Menno Bos 06-1218 1387
Theo Tolboom 06-5133 7571