Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

vinlende

Prettig samenwerken met een robot!
ITEQ heeft onlangs geïnvesteerd in een volautomatische TIG lasrobot, een zogenaamde Cobot. Een zeer gebruikersvriendelijke en uiterst eenvoudig te programmeren robotarm, die ook nog eens veilig is in het gebruik. Op de foto’s is de nieuwe robotarm in bedrijf te zien.

Sinds enkele weken beschikt ITEQ Industries over een robotarm van Universal Robots, waarmee je als werknemer rechtstreeks kunt samenwerken, dankzij de grote mate van gebruikersvriendelijkheid. Een van de meest tastbare voordelen is dat je de robotarm zelf gemakkelijk kunt herprogrammeren en aanpassen via een portable touchscreen.

Aanleiding tot aanschaf van de Cobot vormde een verzoek van een klant om een geautomatiseerd TIG lasproces. Met deze robotarm was dit snel te realiseren.

Constante kwaliteit
In feite is de robotarm een “maatje” met een vaste hand, die superstrak kan lassen of andere lichte werkzaamheden kan uitvoeren. Maar hij kan bijvoorbeeld ook zorgen voor het volleggen van een ontbraammachine met producten die braamvrij moeten worden. De kwaliteit is altijd constant en voldoet daardoor aan alle normeisen.

Daar komt bij dat er geen hekken of ander afschermingen nodig zijn, wat de toegankelijkheid vergemakkelijkt. Door de ingebouwde krachtdetectie stopt de robot automatisch wanneer er een obstakel zijn pad kruist.

Eenvoudig op te schalen
ITEQ Engineering, waar deze cell is ontwikkeld, kan ook voor andere klantspecifieke turn-key projecten een dergelijke cell inzetten. Hierdoor kunnen wij nog sneller en flexibel inspelen op de klantvraag. Een ander groot voordeel is dat bij een grotere vraag het aantal robotsystemen simpel is op te schalen. Of bij een andere toepassing snel te herprogrammeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw product?
Laat u eens bijpraten over de mogelijkheden of maak een afspraak om eens te komen kijken!