Naar Vietnam voor de bouw van een studieruimte bij een weeshuis

vinlende

Naar Vietnam voor de bouw van een studieruimte bij een weeshuis
Zeven vrijwilligers, afkomstig uit de bouwwereld en woonachtig in Hoogland, vormen het Bouwteam Hoogland. Bouwen voor een goed doel is hun credo. Op 13 oktober a.s. vertrekken zij naar Vietnam, om mee te helpen bij de bouw van een studieruimte voor het weeshuis Mai-Nha. Een project wat Theo Tolboom zeer na aan het hart ligt.

Zo’n 200 km ten oosten van Ho Chi Min City in Vietnam ligt pal aan de kust het weeshuis Mai-Nha (spreek uit als “Man-jaah”), waarover wij in een eerdere editie van de Newsletter al schreven (zie http://iteq.nl/liefdadigheid/).

Hier heeft Marc Witlox in 2010 een stichting opgericht en geld opgehaald voor de bouw en het runnen van een weeshuis. Het weeshuis omvat twee woningen en een administratief gebouw.

Jaarlijks worden door de stichting ongeveer 100 studiebeurzen uitgereikt aan kansarme jongeren uit de regio. “Er is een grote behoefte aan goed opgeleide managers, nu en zeker in de toekomst”, vertelt Theo Tolboom. “De meeste opleidingen zitten in de grote steden, maar in deze opkomende toeristische gebieden vind je ze nauwelijks. Met deze studiebeurzen biedt Marc een kans voor jongeren in de regio om opgeleid te worden tot een managementfunctie. Zo kan de regio zich uiteindelijk zelf gaan ontwikkelen.”


Studieruimte
Via Theo Tolboom van ITEQ Industries is het Bouwteam Hoogland in contact gekomen met de oprichter Marc Witlox. ITEQ heeft aan het weeshuis vorig jaar al bliksemafleiders en septictanks gedoneerd. “En als je ergens iets haalt waar weinig is moet je er ook iets brengen”, is het motto van Theo, doelend op de eigen productievestiging van ITEQ in Vietnam.

Momenteel is er behoefte aan een studieruimte. De vergunning is al toegewezen. Deze ruimte gaat gebruikt worden voor verschillende cursussen, o.a. computerkennis en Engels, voor het maken van huiswerk, muziek en voor andere creatieve activiteiten.

De studieruimte (zie bouwtekening) gaat € 30.000 kosten. Bouwteam Hoogland en ITEQ Industries slaan de handen ineen en hebben inmiddels al € 18.000 weten op te halen. De rest van het benodigde geld moet uit het reservepotje van de school komen.

Als de bouwploeg arriveert is de fundering reeds gestort en kunnen de handen uit de mouwen en begonnen worden met het opmetselen van de muren. Na deze week is er nog even tijd voor ontspanning en zal de hoofdstad Ho Chi Min City en de vestiging van ITEQ Vietnam aldaar worden bezocht.

Wilt u meer weten over Mai-Nha kijk dan op www.mai-nha.org

U kunt Bouwteam Hoogland financieel ondersteunen door geld over te maken naar: “Stichting Mai-Nha”, Rabobank, IBAN: NL83 RABO 0102221332, BIC: RABONL2U onder vermelding van Bouwteam Hoogland en de naam van de contactpersoon (Gerard, Johan, Bert, Chris, Henny, Cor of Theo). Alvast bedankt!