“Waar samenwerking en specialisme toe kan leiden!”

vinlende

Tim Roemaat, Design Engineer bij ITEQ Engineering, vertelt enthousiast over ‘zijn’ project:
“De klant benaderde ons met de vraag of wij een behuizing wilde ontwikkelen voor een nieuw type ‘oplaadstation’ voor toepassing in casino’s.  Bezoekers kunnen hier hun speelsaldo via een touchscreen interface opladen.

De klant is bekend met onze expertise in plaatmateriaal en samenstellingen van diverse materialen. Maar toch was dit een bijzonder project, want dit oplaadstation moest worden voorzien van een nieuw type touchscreen met elektronica, die je vingerbewegingen exact volgt. Achter het touchscreen glas bevindt zich de monitor die de gewenste beelden toont.”

Tim: “Nu hadden we wel ervaring met touchscreens, maar nog niet eerder met z.g. touchglas. Hiervoor zijn wij op zoek gegaan naar een gespecialiseerde glasleverancier. Dit glas hebben wij laten zeefdrukken en aangebracht in de behuizing.”

16 proto’s
“Wij zijn in heel goed staat om 1 of meerdere prototypes te bouwen, maar dat er direct 16 stuks gevraagd werden, was wel uniek! Het zegt iets over het vertrouwen van de klant in onze capaciteiten! Het hele project, inclusief de productie van de prototypes, hebben wij bij Engineering gedaan. Daarbij zijn de elektronische componenten, zoals de pin-terminal en printer, door de klant aangeleverd, zodat wij de kast compleet konden aanleveren. Zij hebben vervolgens de elektronische componenten geïnstalleerd.” Volgens Tim is dit een goed voorbeeld waar samenwerking en specialisme toe kan leiden: “Wij doen de kastenbouw en assemblage, de klant installeert de elektronica.”

Voor Tim bestond zijn rol uit overleg met de klant, besprekingen over de constructie en vormgeving, het tekenwerk, inkoop van alle materialen en bewerkingen, zoals het glas, zeefdrukken en poeder coaten, de begeleiding van de productie en de uiteindelijke oplevering.

“Geweldig om zo’n project van het begin tot het einde te begeleiden. Die samenwerking leidt tot prachtige resultaten, zo is hier maar weer eens bewezen!”