ITEQ vooruitstrevend op het gebied van Smart Manufacturing

vinlende

Maarten Huurdeman is initiatiefnemer van de interne werkgroep, die  Smart Manufacturing bij ITEQ implementeert. Met zijn ICT-kennis is hij vooral de man van de techniek en automatiseringsvraagstukken. Hij is de kartrekker en weet als geen ander zijn collega’s enthousiast te krijgen. “ITEQ is op alle vlakken vooruitstrevend op het gebied van Smart Manufacturing. Vanaf het moment dat een klant een order plaatst zijn automatisering, digitalisering en kortere omsteltijden sleutelwoorden binnen onze organisatie. Vanuit de directie krijgt dit absolute prioriteit en is het geweldig om sturing te geven aan dit proces en continu vernieuwend te blijven.”

Met de aanstaande verhuizing naar de nieuwbouw in het vooruitzicht, staat er heel wat te gebeuren. Maarten: “Dat is voor ons een mooie gelegenheid om processen nog beter te stroomlijnen. Ik geef advies over de aan te schaffen machines, welke software we moeten gebruiken, enz. Ons ERP-systeem zal leidend worden: geen bonnetjes meer, geen papierwinkel, maar een volledige digitale aansturing van order intake tot en met order uitlevering. Dát is waar we naar toe willen”.

Kortere doorlooptijd – flexibiliteit – sneller schakelen

Wat gaat de klant merken? “Sneller schakelen, snellere response op aanvragen en een kortere doorlooptijd van de productieorder”, legt Menno Bos uit. Als Sales manager bij ITEQ is hij vooral verantwoordelijk voor de communicatie met de klant. “Belangrijk is om signalen uit de markt op te vangen. Een groot voordeel is dat wij al goed kunnen inspelen op de vraag van “just-in-time-delivery” van kleinere productiebatches. Dat is precies wat wij voor onze klanten kunnen betekenen: zo min mogelijk voorraad met kleinere productie batches en een hogere mate van repeterende orders.”

“Maar het begint vooraan: bij de aanvraag. Alles wat wij doen is er op gericht om de reactietijd naar de klant te verkorten. Verkoop-werkvoorbereiding-calculatie vormen nu één geheel. Daarmee voorkomen we dubbel werk en onnodig op elkaar wachten. Zo hebben we meer tijd om ons op de klantvraag en het product te richten om in een zo vroeg mogelijk stadium met de klant aan tafel te komen”, aldus Menno.

Niet alleen de reactietijd op aanvragen heeft prioriteit, minstens zo belangrijk is de doorlooptijd van de productieorder. Menno: “Door de orderstroom op de werkvoorbereiding vergaand te automatiseren en omsteltijden van de machines te verkorten zijn wij in staat om onze doorlooptijden te verkorten. Daarnaast zorgt de koppeling tussen productie en planning ervoor dat wij real-time inzicht  hebben in de huidige status van een productieorder.” ITEQ staat niet stil en is continue bezig om haar processen te optimaliseren en waar mogelijk uit te breiden.

Wilt u meer weten over Smart Manufacturing en wat dit voor u kan opleveren, of heeft u een vraag aan ons? Laat het ons weten via onderstaand reactieformulier.