ITEQ Engineering: Meer doen met design

vinlende

Tegenwoordig moeten veel technische producten er ook nog eens fraai uitzien. Veel engineeringbureaus beschikken niet over de kennis om een product ook een fraai design te geven. Verder dan polijsten en afwerken, komen de meeste producten echter niet. Het voldoet aan de technische eisen, that’s it.img_0533

Áls er al sprake van is, dan wordt een designbureu of ontwerper ingehuurd. Helaas blijkt dan maar al te vaak, dat het ontwerp productietechnisch gewoon niet haalbaar is. Of tegen zeer hoge kosten, iets waar de klant weer niet op zit te wachten.

Martijn Lammers, Engineering Manager bij ITEQ Engineering, onderschrijft deze praktijk: “We denken in technische oplossingen, daar zijn we van nature altijd goed in geweest. Producten in elkaar zetten of prototypes bouwen, daar weten klanten ons wel voor te vinden. We waren ook al in staat om een stukje vormgeving mee te nemen  in het ontwerp, maar nu kunnen we veel meer doen en er een gelikt product van maken.”

En Martijn doelt op hun eigen Industrial Product Designer binnen de gelederen: “Tim Roemaat  heeft inmiddels al meerdere projecten op zijn naam staan en klanten zijn zeer enthousiast! Hij is vrijer in het verzinnen van creatieve oplossingen en in staat om een relatief eenvoudig product er stijlvoller en aantrekkelijk uit te laten zien.”

img_0545

Volgens Martijn is dat het sterke punt van ITEQ Engineering: “Productdesign is een verlengstuk geworden van onze core business. We kunnen nu sparren met de klant en onze ontwerper, rekening houdend met de technische (on)mogelijkheden, wat een hoop tijd en overleg scheelt. We zitten dicht bij de productie en weten direct of iets wel of niet kan.”