Interview Arthur Kelderman: Operation Manager ITEQ Vietnam

vinlende


“Ik kijk vooral naar de mens die het moet doen”

Tot eind 2008 werkte Arthur in Nederland voor en bij Philips. Daarna maakte hij de overstap naar een ander bedrijf, wat in 2010 werd verkocht en Arthur genoodzaakt werd om  naar andere werkgever moest omkijken. Hij kon al snel aan de slag bij een Oostenrijks bedrijf als projectmanager en later als directeur Procesondersteuning bij hun Aziatische vestigingen in Vietnam en China. Het land waar hij sinds zijn eerste vakantie in 2000 al hopeloos verliefd op was geworden en waar hij nu ook nog eens mocht werken. Vanaf dat moment verbleef hij bijna permanent in Vietnam.

arthurkelderman

“Ik was verantwoordelijk voor procesverbeteringen, investeringsprojecten, kwaliteitszorg, onderhoud, housekeeping, audits en ontwikkeling en de implementatie van ERP software. Toen besloten werd om deze vestiging te sluiten, was voor mij één ding duidelijk: Niet terug naar Nederland! Ik besloot om te blijven en verder te gaan bij een softwareontwikkelaar. Wat een geweldig land is dit. Ik spreek de taal al behoorlijk,  ben inmiddels hier getrouwd en we hebben een dochtertje, Victoria.”

“Dit voorjaar kwam ik Christiaan Romme tegen. We raakten met elkaar in gesprek en al snel kwam het op mijn passie: procesverbetering. Dat interesseerde  Christiaan wel en het gesprek werd steeds gezelliger! Uiteindelijk zijn er kaartjes uitgewisseld, je kent het wel. Kort daarna nam Christiaan contact met mij op om een afspraak te maken en eens verder te praten. Het klikte direct en in juli heb ik de stap genomen om als Operation Manager aan de slag te gaan bij ITEQ Vietnam. Hier ben ik nu verantwoordelijk voor werkvoorbereiding, inkoop, productie en logistiek. En natuurlijk alle verbeterprocessen.”

“Wat mij zo aantrekt in de metaalsector, is dat het nog een echt vak is. Hier maak je met je handen mooie dingen. Mijn uitdaging hier is om processen beter en gestructureerder te laten verlopen. Ik kijk dan vooral naar de mens die het moet doen. Hoe denkt hij of zij, en hoe kan je optimaal gebruik van maken van de aanwezige kennis, zonder direct maar alles proberen aan te leren of in een keurslijf te gieten. Je ziet dan ook veel sneller resultaat. In deze cultuur, waar eigen initiatief niet vanzelfsprekend is,  is dat echt bijzonder om mee te maken.”

arthur-kelderman

ITEQ is een club mensen waar ik me goed op m’n plek voel. Een bedrijf met heel veel potentie en waar ik veel van mezelf in wil investeren. Ik heb enorm veel respect voor wat Christiaan in korte tijd heeft bereikt. Zeker in het begin, waarin je alles in je eentje moet zien op te knappen.  Ik herken daar veel van mezelf in, toen ik in Vietnam moest beginnen en weet wat hij heeft moeten doormaken.”

In z’n vrije tijd schrijft Arthur graag. Geen romans, maar materiaal op het gebied van procesverbetering. Buiten werktijd is Arthur verder het liefst bij z’n gezin. “We zijn tweetalig, ook onze dochter voeden wij tweetalig op. Opvoeding binnen twee culturen heeft zo z’n uitdagingen, en we proberen het beste van beide werelden samen te brengen. En dat bevalt ons uitstekend!”