Forse tijds- en kostenbesparing voor de klant

vinlende

“ISO 9001 verplicht ons om documenten gestructureerd te bewaren. Met ons nieuwe document management systeem van Compact PDM kunnen we nu eenvoudiger aan die eis voldoen. Alle stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten moeten volgens een vaste procedure worden vastgelegd. Het PDM systeem borgt op die manier alle revisie- en statusinformatie en monitort processen en kan ook oude data terugvinden.”

“En dat laatste heeft veel voordelen”,  legt Maarten uit: “We kunnen nu eerdere versies behouden, terwijl daar voorheen handmatig back-up’s van gemaakt moest worden. Een goed voorbeeld is de machinebouw: hier gaat het vaak om complete samenstellingen. Dan is het een must om terug te kunnen vallen op oudere (goedgekeurde) versies en vandaar uit een nieuwe afgeleide te maken. Voorheen was het omslachtig en tijdrovend om een afgeleide variant te maken van een machine. Nu zijn we in staat om in één keer een kopie te maken en met nieuwe aanpassingen aan te vullen. Dat voorkomt fouten in revisies en tekeningen nummering en levert een forse tijds- en kostenbesparing op, niet alleen voor ons, maar zeker voor de klant.”

Maarten Huurdeman – ITEQ Engineering

Solidworks PDM Professional 1 solidworks-PDM-Professional logo