Nieuw magazijnsysteem voor ITEQ

vinlende

vervolg Newsletter

Met 120m2 extra opslagcapaciteit beschikt ITEQ nu over een niet onaanzienlijke magazijnruimte. Dat bleek nodig, mede door het toenemen van aankoop-onderdelen, die in opslag worden genomen. Maar dat moest wel binnen het bestaande vloeroppervlak gerealiseerd worden. Een hele uitdaging dus.KR_292SXP-HH

Bas Nijhof, bedrijfsleider van ITEQ Industries: “Steeds meer klanten verlangen dat hun  product op het juiste moment wordt geleverd, zodat zij zelf zo min mogelijk voorraad hoeven aan te leggen;  ‘just in time delivery’ in goed Nederlands. Voor ons betekent dat wel , dat we veel aankoop-onderdelen op het juiste moment op voorraad moeten hebben en snel moeten kunnen leveren. Dat vraagt niet alleen om een efficiënte oplossing, maar ook om extra opslagruimte. Een hele uitdaging dus voor ons als team, want van uitbreiding van het vloeroppervlak was geen sprake.”

“Uiteindelijk hebben we gekozen voor een volautomatisch Laserhead.Shuttle_XP_Tray_Detail_red_light_003magazijnsysteem van de firma Kardex-Remstar, waarmee we de bestaande opslagcapaciteit met 120m2 magazijnruimte kunnen uitbreiden op slechts 8m2 vloeroppervlakte. Zo benutten we optimaal de beschikbare ruimte en zijn we in staat om nog sneller en op het juiste moment de gewenste producten te leveren”, aldus Rik van Hamersveld.

Te zien op de TechniShowIMG_4945
Bijzonder is dat het complete magazijnsysteem voor ITEQ werkend te zien is op de stand van Kardex-Remstar tijdens de komende Technishow, die gelijktijdig met de ESEF wordt gehouden. Na de beurs wordt de installatie gedemonteerd en weer opgebouwd in ons magazijn in Amersfoort. Ga zeker even langs op stand 09.D087 van Kardex Systemen B.V.