ITEQ Engineering: full-service engineering bureau

vinlende

Veel engineeringbureaus worden maar voor één doel ingeschakeld: Shoppingwall impressie 0het uitwerken van een idee of concept tot een complete tekening. De opdrachtgever zoekt vervolgens een productiebedrijf of gaat het zelf in productie nemen. Allemaal schakels in een proces waarbij het helaas vaak fout gaat: het oorspronkelijke idee is ontwerptechnisch niet haalbaar, of de uitgewerkte tekening blijkt productietechnisch niet uitvoerbaar. Oorzaak? Het oorspronkelijke idee? De tekening? De productie? De klant belandt tussen de wal en het schip, met veel tijd- en geldverlies tot gevolg.

Andere aanpak
Martijn Lammers legt uit wat de nieuwe aanpak van ITEQ Engineering Shoppingwall Hollands Nieuweinhoudt: “Wij onderscheiden ons van andere engineeringbureaus, door al
het werk uit handen te nemen. Niet alleen het tekenwerk, maar ook de
productie wordt in eigen huis gedaan. De lijnen zijn veel korter, de kans op
 communicatieproblemen vrijwel uitgesloten.

De klant kan nu bij wijze van spreken met een schetsje en wat voorbeeldfoto’s bij ons aankloppen. In tegenstelling tot de gebruikelijke aanpak, benaderen wij een ontwerpidee vanuit de productiekant. Wij maken de complete tekeningen en kijken daarbij eerst goed naar productietechnische haalbaarheid. Er zijn genoeg technische valkuilen tijdens het productiestadium, waar in een ontwerp onvoldoende of geheel geen rekening mee is gehouden. Daarom draaien wij het proces om.”

OntzorgenBP impressie 0
“Na het eerste tekenwerk bouwen we een prototype (soms met behulp van een 3D printer, soms zelfs een complete mock-up), maken een 0-serie, gaan deze uitvoerig testen en verbeteren net zolang tot het product perfect is en aan alle eisen voldoet. Dit kunnen functionele verbeteringen zijn maar ook kostenbesparende aanpassingen. Daarna nemen we de complete productie uit handen. De klant heeft er geen omkijken meer naar en hoeft zelf niet meer op zoek naar een productiebedrijf. Ontzorgen noemen we dat.”BP voorburg 2

Klanten enthousiast
Deze nieuwe aanpak zorgt inmiddels voor veel enthousiaste reactie bij klanten van ITEQ Engineering. 

In de april-editie van de Newsletter besteedden we aandacht aan de proef met de eerste vending machine bij een onbemand BP tankstation (zie artikel).     

Nieuwsgierig?
Bent u ook nieuwsgierig naar onze nieuwe aanpak en wilt u meer weten wat wij voor u kunnen doen? Neem dan vandaag nog contact met ons op via ons contactformulier.

Martijn Lammers
m.lammers@iteq.nl