Groei ITEQ Vietnam mede dankzij lokale en regionale markt

vinlende

Het onlangs gesloten vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam biedt enorm veel mogelijkheden voor het bedrijfsleven, zowel aan Europese als aan Vietnamese kant.

Zo worden de meeste heffingen op goederen geschrapt en gaat Vietnam
vietnamde handel in financiële diensten, telecommunicatie, post en transport liberaliseren. Europese bedrijven mogen meedingen bij overheidsaanbestedingen op het gebied van infrastructuur. En dat is bijzonder goed nieuws voor Nederland.

Aan de andere kant kunnen Vietnamese bedrijven, als ook Nederlandse bedrijven in Vietnam, hiervan gaan profiteren. En dat is weer goed nieuws voor onze vestiging in Vietnam.

ITEQ Vietnam wil namelijk een hoogwaardige en betrouwbare toeleverancier zijn voor bedrijven in Vietnam, maar ook in de andere landen in dit deel van de wereld.

Flinke groei
We hebben het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in het opzetten van onze verkooporganisatie. De invloed van onze lokale en regionale verkoopactiviteiten zijn nu al duidelijk merkbaar.

Qua omzet hebben we een flinke groei gemaakt. Er is inmiddels een mooie stabiele orderstroom op gang aan het komen, hetgeen veel rust geeft in de productie. Ca. 60 % van het werk komt nog uit Nederland en 40 % van onze Vietnamese klanten, maar we zien het aandeel uit de regio sterk toenemen.

Beursdeelname
Het ‘bewerken’ van de regio krijgt volop prioriteit. Een van de middelen is deelname aan beurzen. In week 35 waren wij present op de VSI, een lokale beurs voor de Supporting Industry. Eind september staan we op de Metalex, een soortgelijke beurs, maar dan voor de gehele ASEAN-regio. Hier komen vertegenwoordigers van grote productiebedrijven uit Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore en Maleisië. ‘The place to be’ om met de juiste beslissers in contact te komen.

Een laatste nieuwtje is, dat ITEQ Vietnam sinds deze week officieel gecertificeerd is voor ISO 9001! We feliciteren alle medewerkers van onze vestiging met dit behaalde succes!

Neem contact op
Heeft u zelf productiefaciliteiten in de ASEAN-regio, of kent u ondernemingen, die op zoek zijn naar een betrouwbare toeleverancier in deze regio? Neem dan vandaag nog contact met ons op via ons contactformulier.