Shoppingwalls gaan de wereld over

vinlende

Automated Retail Concepts, oftewel Aureco uit Haarlem, ontwerper van unieke vending concepten, vertelde vorig jaar al in onze Newsletter, dat zij hard werkten aan een serieproductie om overal op de wereld te kunnen plaatsen. Dat de daad bij het woord is gevoegd bewijst de recente plaatsing van een tweetal shoppingwalls in het Broadway Hotel in Macau, het Las Vegas van China.

ITEQ-Shoppingwall-BroadwayHotel-Macau-org ITEQ-Shoppingwall-BroadwayHotel-Macau (2)

Op 27 mei jl. opende dit super-de-luxe hotel haar deuren voor het publiek. De machines staan in de entreehal van het hotel en bieden een groot assortiment aan luxe-artikelen, zoals camera’s, laptops, telefoons, horloges en parfum. Gezien de bijzondere locatie moest het ontwerp aangepast worden. “Een fancy hotel verlangt ook qua design een fancy machine en dat is ons goed gelukt!” vertelt Martijn Lammers van ITEQ Engineering trots.

Ook hier werkte ITEQ Engineering nauw samen met partnerbedrijf Incaa, die de elektronica en software voor hun rekening namen. Martijn: “Wij namen samen met Incaa de volledige ontwikkeling, productie en montage voor onze rekening en vooral dat laatste was voor ons dit keer best bijzonder. Wij kregen het verzoek van de opdrachtgever om de plaatsing en installatie van de shoppingwalls geheel te verzorgen. Mijn collega is een week ter plaatse geweest om de machines geheel turn-key op te leveren!”

Dat past helemaal in de nieuwe filosofie van ITEQ Engineering om projecten van ontwerpidee t/m oplevering te begeleiden. Martijn: “Wij zien ook dat samenwerking tussen klanten, leveranciers en partners van groot belang is om een project in korte tijd te laten slagen! Dat hoeft natuurlijk niet altijd in China, of op andere exotische oorden. We doen dat net zo graag bij de klant in het bedrijf om de hoek.”