Medewerker aan het woord – Abdullah Gundogdu

vinlende

Abdullah (2)Abdullah kwam in 1980 naar Nederland als zoon van een Turkse gastarbeider en vestigde zich in Harderwijk. Hij volgde na de lagere school de LTS, Autotechniek. Dat bood geen uitzicht op een baan, dus ging hij door met een opleiding Metaaltechniek.

Intussen werd Abdullah gevraagd voor tolkwerkzaamheden voor de eerste generatie van Turkse afkomst. Ondanks alle cursussen en diploma’s, bleef het moeilijk om aan werk te komen. Een optreden op tv zou daar echter definitief verandering in brengen!

TV-persoonlijkheid
Abdullah deed als tolk mee aan een tv-programma van Pauw Witteman over immigranten die de Nederlandse taal moesten beheersen, om zo meer kans te maken op de arbeidsmarkt.

Een opmerking dat hij, ondanks al zijn diploma’s en taalvaardigheid, nog steeds géén vast werk kon vinden, maakte veel indruk. Zo zeer zelfs, dat hij de volgende dag werd herkend op de markt in Harderwijk door iemand die een vacature wist bij een metaalbedrijf in Harderwijk. “Zij zochten een metaalbewerker. Ik moest direct maandag bellen en werd dezelfde dag nog aangenomen! Ik heb er 10 jaar met veel plezier gewerkt.”

“Helaas bood de functie geen doorgroeikansen. Intussen was ik weer een aantal diploma’s en certificaten rijker en wilde graag verder komen. En zo kwam het dat ik in 1998 aan de praat raakte met de heer Boltjes, een trouwe klant van de groente- en fruitkraam op de markt in Harderwijk, waar ik op zaterdag altijd hielp. Hij vroeg mij of ik bij hem wilde komen werken. Ik heb daar lang over getwijfeld, want het was wel 30 km van mijn woonplaats, terwijl ik toen 2 minuten van huis werkte. Maar na 2 jaar en vele gesprekken waren we het eens en ging ik aan de slag.”

“De eerste 2 maanden werkte ik alleen op de zaterdag als leidinggevende. Na twee maanden kon ik terecht in de productie achter de kantbanken en daarna achter de lasersnijmachine, maar bleef op zaterdag als leidinggevende actief. Op een gegeven moment kwam er een vacature vrij voor Magazijnmeester. Die kans heb ik direct gegrepen en ik doe dit werk nu al bijna 9 jaar met heel veel plezier!”

“Mijn werk is mijn hobby, het is een deel van mijzelf. In die 15 jaar zijn er weinig dagen geweest waarop ik niet met plezier naar m’n werk ben geweest”, aldus de immer enthousiaste Abdullah.

25 studies
Abdullah is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Zijn zoon is afgestudeerd aan de HBO Zwolle en ook werkzaam bij ITEQ en zijn dochter studeert op de Universiteit Utrecht.

Dat studeren hebben ze kennelijk niet van een vreemde. Zoals we al aan het begin schreven, is Abdullah zeer leergierig en behaalde hij in de loop van de jaren verscheidende diploma’s en certificaten. “Om precies te zijn 23”, zegt Abdullah trots. “En nu ben ik met mijn 24ste opleiding bezig, een HBO opleiding Logistiek Management. Die hoop ik in augustus te kunnen afronden.”

Zijn er nog wensen? “Ja”, antwoord hij direct, “m’n 25ste diploma! En dan hou ik op. Ik weet nog niet wat, maar daar vinden we wel een passende invulling voor!”