Eerste vending machine bij onbemand tankstation

vinlende

BP is dit jaar gestart met een proef met de verkoop van shopartikelen op onbemande tankstations, de BP-Express stations. Naast frisdrank en snoep, worden ook sigaretten en condooms aangeboden. Behalve zelf tanken, kun je dus nu ook ‘zelf shoppen’.

De installatie staat in een afgesloten, glazen ruimte, direct bij de pomp. Het unieke is, dat er ook een leeftijdscheck is ingebouwd, wat op afstand wordt gecontroleerd door een extern bedrijf, Ageviewers.

BP kiosk VoorburgTotaalproject
Automated Retail Concepts (Aureco) is de bedenker en leverancier van de bekende Shoppingwall, die onder andere te vinden zijn op de luchthavens Schiphol, Frankfurt en München. Aureco heeft ITEQ opdracht gegeven om zijn ontwerpschets van de vending machine technisch uit te laten ontwikkelen door ITEQ Engineering.

De eerste fase omvatte het opstellen van de uiteindelijke productspecificaties, in de tweede fase werden alle details in de tekeningen uitgewerkt en de uiteindelijke productie gestart. Samenwerkingspartner INCAA tekende voor de ontwikkeling van de software en elektronica aansturing , waarbij de leeftijdscheck voor verkoop van tabak, d.m.v. een beeldscherm en live-verbinding, één van de eisen was.

Ontzorgen
Behalve de technische realisatie, zorgde ITEQ Engineering ook voor de assemblage, het transport en de plaatsing van de vending machine. Een mooi voorbeeld van een totaalproject, waarbij letterlijk alle werkzaamheden uit handen worden genomen en de opdrachtgever het product compleet werkend krijgt opgeleverd!

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op de onderstaande linkjes:

http://foodclicks.nl/nieuws/bp-test-verkoop-shopartikelen-op-onbemand-tankstation.html  

http://www.dichtbij.nl/haaglanden-noord/regio/artikel/3964725/unieke-proef-met-leeftijdscheck-bij-onbemand-station-in-voorburg.aspx