“Een schakel in het proces van idee tot werkelijkheid”

vinlende

Foto WillyOndanks dat hij relatief kort bij ITEQ Industries werkzaam is, heeft Willy een lange loopbaan als werkvoorbereider en project engineer achter de rug.

Willy is geboren, getogen en nog steeds woonachtig in het Gelderse Millingen, samen met zijn vrouw en twee kinderen. “Ik ben opgegroeid in de techniek, eerst in de scheepsbouw en later in de metaalindustrie. Het vak heb ik geleerd als plaatwerker en later als voorman plaatwerk en ken dus de praktijk van binnen en van buiten. Toen ik als werkvoorbereider aan de slag kon gaan, was dat een belangrijk voordeel: ik kende de klappen van de zweep.”

Aanschuiven
“Bij mijn vorige werkgever waren er geruchten dat het bedrijf door teruglopende orders van Defensie, medewerkers moest ontslaan. Ik heb dat niet afgewacht, maar ben actief op zoek gegaan naar een andere werkgever. Willy Janssen was een bekende van mij en hoewel ze zeggen dat toeval niet bestaat, sprak ik hem in die periode en attendeerde hij mij op een vacature binnen ITEQ. Nog wel exact de functie die ik op dat moment al bijna 20 jaar uitoefende! Precies de baan die ik zocht, dus waren we het snel eens, ik kon als het ware zo aanschuiven.”

Van idee naar werkelijkheid
Over zijn nieuwe baan is Willy erg enthousiast. “Mijn belangrijkste taak is om nieuwe orders in productie zetten. Dat houdt in: tekeningen op de juiste wijze uitgewerkt aanleveren, de productievolgorde uitzetten, de planning en leverdatum scherp in de gaten houden en als het nodig is optreden als trouble shooter bij eventuele problemen. Daarbij houd ik regelmatig contact met de klant, ook als we onderweg verbeteringen kunnen aanbrengen, die niet in het oorspronkelijke ontwerp zaten.”

“Als project engineer ben je een van de schakels in het proces waar ideeën van klanten werkelijkheid worden. Mijn uitdaging is om er voor te zorgen dat de productie en levering probleemloos verlopen en wel op zo’n manier dat we bij een herhalingsorder de productie zo kunnen opstarten. Het is soms hard rennen, maar dat maakt het werk juist ook weer boeiend! Er zijn volop nieuwe, interessante projecten en dat maakt elke dag weer tot een complete verrassing!”