“Schakel tussen werkvoorbereiding en productie”

vinlende

GertIn het derde jaar van z’n MBO opleiding liep Gert stage o.a. bij het
toenmalige pand aan de Koppelweg. Na z’n eindexamen moest hij nog
“’s lands grenzen verdedigen” als dienstplichtig soldaat. Daarna kon hij op zoek naar een baan. De stap naar ITEQ was snel gemaakt, met de leerzame stageperiode nog vers in het geheugen. Toevallig was er een plaats vrij bij de productie en zo kon het gebeuren dat Gert na de zomervakantie van 1993 begon als productiemedewerker in de CNC met pons- en lasermachines. Toen al ontstond de interesse in automatisering en in het bijzonder programmeren van CNC machines.

Gert Mosterd, 43 jaar, afkomstig uit Putten, getrouwd, 2 kinderen en in z’n vrije tijd druk bezig met het afbouwen van zijn huis. Een klusser in hart en nieren met maar 1 motto: “Eerst zelf proberen, dan pas kopen!”

“Het automatiseringsvak heb ik in de dagelijkse praktijk geleerd. Gewoon door het te doen. Na een paar jaar kwam er een functie van programmeur vrij en kreeg ik de kans om door te schuiven en mijn vaardigheden op het gebied van machineprogrammering verder te ontwikkelen. Eerst was het nog een deelfunctie, maar uiteindelijk werd het een full-time baan, die ik tot op de dag van vandaag nog steeds met heel veel plezier doe!”

Just In Time
Gert heeft zijn werkplek op het Bedrijfsbureau. “Ik werk nauw samen met de werkvoorbereiding en de productie. Eigenlijk vorm ik de schakel tussen deze twee afdelingen. Zodra de order is gemaakt, begint mijn werk. Bij elke opdracht is het weer een uitdaging om zo te puzzelen, dat je het beste rendement krijgt en de machines zo weet in te stellen dat er bijna geen handwerk meer nodig is. Kostenbesparing en efficiency rollen dagelijks bij mij over het scherm”, aldus Gert.

“Het nesten gebeurt tegenwoordig uitsluitend aan de machine. Losse producten staan in de wacht (orderpool) en worden dan ter plaatse in de juiste plaatafmetingen genest. De productie heeft de keuze hoe dit gebeurt. Zo kunnen meerdere opdrachten in een keer gesneden worden om zo veel mogelijk producten in één keer te snijden. Ik noem dat Just in Time nesten!”

Gert heeft met een team specialisten binnen het bedrijf deze werkwijze ontwikkeld en daar plukken ze nu de vruchten van.

En de toekomst
“De invloed van automatisering neemt alleen maar toe en die rol is nooit uitgespeeld. Er valt altijd wat te verbeteren. We krijgen nu bijvoorbeeld steeds meer terugkoppeling vanuit de machines hoe lang een bepaalde productie heeft geduurd en wat de materiaalkosten waren. Dat maakt dat de voorcalculatie steeds efficiënter wordt. Uiteindelijk streven we naar 0% verschil in voor- en nacalculatie.”

“Dus vervelen doe ik me niet! Er is altijd wat te doen. We hebben een leuk enthousiast jong team, hoewel ik inmiddels al tot de oudere generatie ga behoren”, lacht Gert.