Trappen voor Kenia levert ruim € 20.000,- op

vinlende

Zoals meestal het geval is, begon het als een spontaan idee. Een paar jaarkenia4 geleden kwamen Theo Tolboom, Wim Schoonderbeek, Co Botterblom en Guido van Dijk in contact met de Kenia organisatie Verkaart Development Team, ondernemende ontwikkelingshulp in Kenia. Elke 2 jaar organiseren zij een sponsortocht, dwars door Kenia, met als doel 2000 weesmeiden een goede toekomst te bieden. Theo: “Het is niet alleen een dak boven je hoofd, maar ook goed onderwijs, veiligheid, een toekomst voor hen en uiteindelijk hun omgeving.”

Sponsoractie ‘Trappen voor Kenia’
Theo, Wim, Co en Guido besloten hier helemaal voor te gaan. “Uiteraard veel trainen, want de omstandigheden zijn er wel even wat anders dan in Nederland. Veel onverharde wegen, een warm en vochtig klimaat en flinke hoogteverschillen”, legt Wim Schoonderbeek uit. Guido van Dijk: “Op de 3e dag klommen we naar ruim 3000 meter, op de een van de oudste vulkanen ter wereld!” 

kenia2

Het doel was natuurlijk om sponsorgeld binnen te halen. “De reis en het verblijf betaalden wij zelf, dus al het opgehaalde geld gaat volledig nar het goede doel”, verduidelijkt Wim.

Met z’n vieren besloten zij om een sponsoractie te starten onder de naam ‘Trappen voor Kenia’. Co Botterblom: “De begunstigde stichting voor onze actie is Verkaart Development Team en uiteindelijk natuurlijk de weesmeisjes in Kenia, 98 % Van het opgehaalde geld komt effectief op de plaats van bestemming terecht en ook echt ten goede aan de doelstelling.”

Elke dag een avontuur kenia1

De reis heeft een diep indruk gemaakt bij de mannen. Theo Tolboom: “Elke dag was een avontuur op zich. Vooraf valt in Kenia bijna niets te organiseren en alles moet terplekke geïmproviseerd of geritseld worden. Zo werd de vooraf geplande route van 425 km uiteindelijk ongeveer 330 km, omdat vanwege vertraging met de trein één van de fietsdagen uitviel. We gingen namelijk met de trein van Nairobi naar Mombasa. Een traject van 540 km. Op zich al een belevenis, maar omdat de reis in plaats van 9 uur om diverse redenen 17 uur duurde, kwamen we dus te laat aan. Leuk was om te zien dat de Kenianen hier niet warm of koud van werden!”

“Bijzonder is het om mee te maken hoe het is om amper één liter water per dag ter beschikking te hebben om jezelf te wassen. Voor de plaatselijke bevolking is dit niet vreemd. Drinkwater was er voor ons gelukkig altijd voldoende.”

Met onze actie “Trappen voor Kenia” hebben we ruim € 20.000,- opgehaald!”, vertelt Theo enthousiast. Daarom wil ik namens ons vieren, iedereen nogmaals ontzettend bedanken. We hebben nu met eigen ogen kunnen zien dat het geld goed terecht komt!”

Uiteindelijk is met de actie van Verkaart in totaal nu ongeveer € 200.000,- ingezameld.

Een volledig verslag van de tocht en heel veel foto’s zijn te zien op de website www.trappenvoorkenia.nl 

kenia3