Medewerker aan het woord – Bas Nijhof

vinlende

Die stageperiode had kennelijk indruk gemaakt bij de leiding en zij wisten wat hij in z’n mars had. Bas kon direct aan de slag als projectleider voor een van de grootste opdrachtgevers in die tijd, ASMI. leverancier van chip-machines voor de elektronica-industrie.

Bas herinnert zich die periode nog heel goed: “Wij produceerden talloze onderdelen voor deze hoogwaardige machines. Ik deed de werkvoorbereiding, planning, productie-aansturing en onderhield bijna dagelijks contact met de klant. Zo leerde ik bijna alle facetten van ons bedrijf kennen. ASMI groeide in die tijd enorm en ITEQ groeide ook hard mee. Als ik daar op terugkijk, is het echt wel mijn kindje geweest en ben er best trots op dat ik toen een bijdrage heb mogen leveren aan die spectaculaire groei! Een mooie en leerzame tijd, waar ik later nog enorm veel profijt van heb gehad!”

IETQ_BasNijhofdef

Want na 5 jaar projectleiding besloot Bas om binnen de organisatie een volgende stap te wagen en ging leiding gegeven aan de lasafdeling. Daarna is Bas nog inkoper geweest, planner op het bedrijfsbureau en daarnaast 2 jaar kwaliteitscoördinator.

Eind vorig jaar is ITEQ op zoek gegaan naar de invulling voor de nieuwe functie van bedrijfsleider. Met de ruime werkervaring en kennis van vrijwel alle processen in het bedrijf, kwam Bas al direct in beeld. “Ik was zeer vereerd dat ik voor deze functie gevraagd werd, maar had aanvankelijk wel m’n twijfels of ik dat aankon.”

“Als bedrijfsleider ben je verantwoordelijk voor de productie, van werkvoorbereiding tot en met de levering en alles wat zich daar tussen afspeelt, dus ook je mensen. Die dagelijkse leiding vraagt veel meer om sturing en zaken als kwaliteitszorg en leverbetrouwbaarheid. Van nature ben ik een echte perfectionist en productiegericht en dat is nog mijn valkuil: het te snel zélf willen oplossen!

Toch is Bas die uitdaging aangegaan, zij het met een aantal forse eisen aan zichzelf. Daarom gaat hij de komende periode hard werken aan z’n eigen ontwikkeling en competenties. 

Waar hij zich de komende tijd ook op gaat richten is de verhuizing naar de nieuwe woning in Westbroek, samen met zijn 2 zoons en partner Hedwig.

BasNijhof-fietstocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En als u nu denkt “waar heb ik die naam eerder gehoord?”, weet dat hij als fanatiek hardloper en mountainbiker in 2011 en 2012 heeft meegedaan aan de Duchenne Heroes; een sponsor-fietstocht van 700 km in 7 dagen, dwars door de Ardennen. Veel relaties van ITEQ Industries hebben toen dit geweldige initiatief gesponsord! Zeer waarschijnlijk u dus!