ITEQ Vietnam presenteert zich op Metalex en tijdens handelsmissie

vinlende

“De Metalex is voor deze regio dé plek waar technologieleveranciers en -kopers elkaar vinden”, vertelt Christiaan. “De beurs richt zich op lokale en regionale contractors en O.E.M.ers en dat zijn precies de bedrijven die wij zoeken. Onze doel was, behalve het vergroten van de naamsbekendheid, vooral om onze lasersnij-capaciteit onder de aandacht te brengen en nieuwe markten aan te boren.”

“We zien dat sommige toeleveranciers hier weliswaar lasersnijden, maar dat voornamelijk voor hun eigen productie doen. Niet als dienst voor derden. En juist daarin kunnen wij in een behoefte voorzien, zo bleek ook uit de vele positieve reacties tijdens de beurs. Het heeft een aantal serieuze contacten opgeleverd en we zijn inmiddels met 2 partijen in gesprek.”

Handelsmissie op bezoek
Over bezoek hebben ze bij ITEQ Vietnam trouwens niet te klagen. In de Handelsmissie2week voorafgaand aan de Metalex bezocht een handelsmissie, georganiseerd door de Metaalunie/FME en het CBI, de ITEQ vestiging in Ho Chi Minh City. De missie telde zo’n 20 deelnemers, die op zoek zijn naar geschikte handelspartners en toeleveranciers in deze regio. “Een hele diverse groep”, vertelt Christiaan, “die met talloze vragen kwamen. Zij waren onder de indruk van onze productiecapaciteit en wat wij in korte tijd hebben bereikt. We hebben laten zien, waar we toe in staat zijn en dat heeft ons goed op de kaart gezet!”

Handelsmissie

Ontwikkeling gaat hard
De deelnemers waren sowieso flink onder de indruk van de enorme transitie die het land doormaakt. “Niet alleen op technologisch gebied, maar ook op de sociaal-maatschappelijk vlak gaat het hard. ‘Vietnam is qua ontwikkeling het China van 10 jaar geleden’ was een terechte opmerking van een van de deelnemers aan de Handelsmissie. Voor ons des te meer het bewijs dat wij op tijd zijn ingestapt.”

ITEQ Vietnam telt nu 40 vaste medewerkers. “Omdat het zo hard gaat, zijn wij nu een verkoper aan het opleiden, die voor ons actief de Vietnamese markt gaat bewerken. Hij loopt nu mee in de fabriek, zodat hij precies begrijpt hoe alles werkt en wat je de klant kunt bieden.”