Meedenken heeft tot waardevolle oplossingen geleid

vinlende

De parkeerautomatenmarkt verandert in rap tempo. Betaalsystemen veranderen, veiligheidseisen worden aangescherpt, wet- en regelgeving aangepast. Zaken als bedieningsgemak en een betere doorstroming vormen een constante uitdaging voor toonaangevende marktpartijen, zoals Scanton Parking+ .

We praten met Ed de Vries, Technical Director bij Scanton Parking+.

“Na een zoektocht naar een nieuwe staalleverancier bleek ITEQ Industries uiteindelijk de meest geschikte partij voor het ontwikkelen en leveren van stalen ombouwkasten.

Het eerste project wat wij samen met ITEQ Industries en ITEQ Engineering
hebben gedaan, was meteen een flinke uitdaging: een nieuw ontwerp voor de uitgifte van OV-kaarten. De te kiezen oplossing moest aansluiten bij het bestaande Touchline-model. Er is gekozen voor een op zich staande module die aangesloten kan worden op beide betaalautomaat varianten.

Samen met ITEQ Engineering hebben we 2 varianten ontworpen, waaruit er 1 definitief is gekozen. Na enkele aanpassingen is deze in productie gegaan bij ITEQ Industries en vormt de Sidecar nu een vast onderdeel van ons leveringspakket.”

Sidcar_Bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compacter en goedkoper

“Nederland kent een concurrerende markt met veel aanbieders, waardoor er sprake is van prijsdruk,” schetst Ed de Vries de huidige marktsituatie.

“Dat heeft geleid tot een nieuw product binnen de Touchline. De eis was simpel: compacter én goedkoper te produceren. Het ontwerp moest wel aan de laatste eisen voldoen op het gebied van het nieuwe pinnen, privacy en de wet- en regelgeving. Het idee hebben wij voorgelegd aan ITEQ Engineering. Geef het ze maar te doen! Binnen 3 weken zijn er 2 ontwerpen uitgekomen, waarvan er één op de Intertraffic is getoond, dé belangrijkste beurs in Nederland voor leveranciers en gebruikers van parkeersystemen. De nieuwe compacte Cashless betaalautomaat is door ITEQ Engineering binnen 2 weken tot een prototype afgebouwd, al met al een knappe prestatie, zeker gezien de zeer korte voorbereidingstijd!”

De reacties op de beurs waren zeer positief. Ed de Vries: “Vooral het compacte formaat en de mogelijkheid om contactloos te kunnen betalen, zijn echte innovaties, die het publiek enthousiast maken. Dat heeft ons er toe aangezet om het ontwerp samen met ITEQ Engineering verder te verbeteren. Het definitieve ontwerp wordt momenteel verder uitgewerkt om vervolgens tot productie over te gaan.

Samenwerking met ITEQ

“ITEQ is een jong bedrijf, zeer bekwaam en denkt goed mee,” aldus Ed de Vries. “Ook hier geldt voor ons het gemak: van prototyping tot en met het eindproduct onder één dak. En wat ons zeker aanspreekt is hun moderne machinepark, waarin zij voortdurend investeren.”

Ook is hij goed te spreken over de projectaanpak: “Dankzij het projectdossier zijn alle stappen in het maakproces van het begin tot het eind vastgelegd, waardoor er halverwege geen vragen of onduidelijkheden zijn voor beide partijen.”

“Wij hebben zoveel vertrouwen in de samenwerking, dat wij de volledige productie van de ombouw voor de in- en uitrijterminals ook hebben ondergebracht bij ITEQ.”