“Wij zoeken in een toeleverancier eigenlijk precies hetzelfde, wat ónze klanten zoeken!”

vinlende

In 2005 startte Confed met de productie van Printed Circuit Boards, oftewelOLYMPUS DIGITAL CAMERA PCB’s. Tot op de dag van vandaag worden deze printplaten, volgens de laatste bouwvormen en technologieën, gemaakt op de productie-locatie in Nijkerk.

Met een afzetgebied in Europa, Azië en de Verenigde Staten heeft Confed sinds hun oprichting, vanuit Nijkerk een wereldwijde organisatie opgebouwd. In 2009 breidde Confed uit met een eigen productievestiging in Komárno, Slowakije voor kabels, paneelbedrading en transformatoren.

Business Development Manager Tonny van Hees: “Wij leveren complete besturingssystemen, inclusief behuizingen, bekabeling en de hard- en software. Maar niet alleen de productie, ook de assemblage en levering van de installatie op locatie behoren tot onze dienstverlening.”

Met Confed Solutions heeft Confed naast de productie en assemblage, ook de eigen engineering in huis. Tonny: “Wij merken dat klanten het prettig vinden als wij in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken zijn bij een nieuw project. Aan de hand van een functioneel ontwerp kunnen zaken als besturing en de hard- en software vooraf ontwikkeld en getest worden, alvorens we tot serieproductie overgaan. Dat voorkomt heel veel problemen achteraf!”

Assemblage op 3 locatiesconfed2
De assemblage vormt een cruciaal onderdeel van de organisatie. Hiervoor beschikt Confed over 3 verschillende locaties: Nijkerk, Nunspeet en Komárno.

Tonny: “Waar het hier om draait is optimalisatie van het volume aan de ene kant, en de complexiteit van het product aan de andere kant. Projecten met een hoge mate van complexiteit, maar met lage volumes, worden ondergebracht op onze productielocatie in Nijkerk.

Voor seriematige producten met hogere volumes kunnen wij uitstekend terecht in Nunspeet. Vorig jaar zijn wij hier een joint venture gestart met de Inclusief Groep, de voormalige sociale werkvoorziening in Nunspeet. Inmiddels werken 15 mensen vanuit de Inclusief Groep bij Confed in Nunspeet en deels ook op de productielocatie in Nijkerk.

Tenslotte biedt de productievestiging in Slowakije ons de mogelijkheid om hier grotere series of repeterend werk onder te brengen. Vaak wordt hier veel arbeid toegevoegd aan zowel subassembly’s, als complete eindproducten.”

Samenwerking met ITEQ
Michael de Ruiter is als inkoper de belangrijkste schakel tussen Confed en ITEQ Industries. “Wij zoeken in een toeleverancier eigenlijk precies hetzelfde, wat ónze klanten zoeken! Betrouwbaarheid, flexibiliteit, een pro-actieve opstelling, meedenken met het eindproduct, onderscheidend zijn en juist dié toegevoegde waarde leveren, die ze net even unieker maken als andere aanbieders. En dat is precies wat wij bij ITEQ hebben gevonden. 

confed4

Wat ITEQ uniek maakt, is hun ongelooflijke kennis van metaaltoepassingen, -bewerkingen en de snelheid, waarmee ze spoedklussen kunnen klaren. Los daarvan is het een zeer prettig bedrijf met jonge mensen die hun schouders er onder zetten.”

Tonny merkt ook een duidelijke verandering in de vraag vanuit de markt: “Klanten willen geen eenheidsworst meer, maar iets wat hun product uniek maakt en past bij hun bedrijfsfilosofie. En hoe gek het ook klinkt: zélfs als het om behuizingen gaat voor besturingssystemen! Als toeleverancier moet je daarin ook mee durven gaan en met oplossingen komen.”

Michael: “Soms hebben we alleen maar een foto van hoe-het-moet-worden en een instructie ‘maak er wat van’! Als je dan met een briljante oplossing komt, waarbij de monden bij onze klanten letterlijk openvallen, dan ben je een hele goeie!