Medewerker aan het woord

vinlende

Misschien realiseert u zich niet, maar u heeft vast al eens gesproken met foto Marloes-orgMarloes, want de kans is groot dat u haar te spreken krijgt, wanneer u contact opneemt met ITEQ!

Maar misschien kent u haar ook van de ITEQ-stand op de ESEF, waar zij behalve de standleiding, ook de rol van gastvrouw vervult! Een ding is zeker, geen andere collega binnen de ITEQ organisatie kent zoveel klanten, leveranciers en collega’s als zij.

Marloes is geboren en getogen in Groenlo en kwam op haar 22ste naar de regio Amersfoort om zich uiteindelijk in het nabijgelegen Hoogland te vestigen.Ze heeft een MBO-opleiding voor directiesecretaresse gevolgd, maar vond een andere uitdaging als allround schoonheidsspecialiste. Dit heeft zij 5 jaar met heel veel enthousiasme gedaan, waaronder het opstarten van een eigen schoonheidssalon. Door omstandigheden heeft zij helaas voortijdig met dit avontuur moeten stoppen.

Eind 2009 kwam Marloes in contact met ITEQ. Zij waren al een tijdje op zoek naar een receptioniste/telefoniste, die ook administratieve ondersteuning kon geven. Naar later bleek een schot in de roos! Marloes: “Het was een functie bij een organisatie die behoorlijk wat veranderingen aan het ondergaan was en al snel bleek, dat er behoefte was aan managementondersteuning voor de directie. En laat daar nou net mijn secretaresse-vaardigheden goed van pas komen!”

Nu zit Marloes al weer ruim 4 jaar bij ITEQ, inmiddels getrouwd en moederfoto artikel van een prachtige dochter, Noortje. Stap voor stap is haar functie uitgebouwd tot een combi-functie, waarbij de secretariële werkzaamheden voor de directie een steeds grotere plek zijn gaan innemen.

“Toch is het juist die afwisseling in het werk, wat mij erg aanspreekt. Als receptioniste/telefoniste is het leuk om klanten en bezoekers te woord te staan en ze verder te helpen. Als secretaresse ben je nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf.”

Marketing en communicatie
Alsof het niet genoeg was, heeft Marloes NIMA-A Communicatie gehaald en coördineert ze nu ook de marketing- en communicatie-uitingen van ITEQ, zoals de website, de Newsletter en beurzen en evenementen. En door de toegenomen internationale contacten heeft zij een training zakelijk Engels gevolgd en is nu bezig met eenzelfde training voor Duits.

“Een alleskunner wil ik mezelf zeker niet noemen, meer een steun-en-toeverlaat binnen de organisatie. Ik heb met vrijwel iedereen in het bedrijf contact en altijd tijd voor een praatje. Die betrokkenheid vind ik heel belangrijk. Het allerleukste is natuurlijk dat ik de kans heb gekregen om mijn eigen plek te creëren binnen de organisatie tot wat het nu is en daar ben ik best wel een beetje trots op!”

En de toekomst?
Tja, daar moet ze even over nadenken. “Ik zie wel dat ITEQ fors groeit en dat houdt in dat de noodzaak voor managementondersteuning steeds groter wordt. Als ik het zou mogen zeggen, dan zie ik in de toekomst vooral daarin een grotere rol voor mij weggelegd. Maar los daarvan is het geweldig om mee te groeien in het succes van het bedrijf en daarin een rol te mogen spelen. Dat hou ik nog wel even vol!”