Interview Christiaan Romme

vinlende

Als we via Skype bellen met Christiaan Romme in Vietnam is het daar al avond en is hij nog bezig met de laatste werkzaamheden voordat ze gaan sluiten. Hoe gaat het met de Vietnamese vestiging van ITEQ in Ho-Chi Min City?

“We merken dat de markt hier echt begint aan te trekken en dat producenten/OEM’ers ons steeds beter weten te vinden. Zojuist stond er nog een mogelijk nieuwe klant voor de deur om even te komen praten. Je merkt dat we met onze ‘westerse’ bedrijfscultuur en kwaliteitsniveau echt een voorsprong beginnen op te bouwen. Dat spreekt OEM-ers aan, zeker in deze regio.”

Kwaliteitsbewustzijn
“We zijn nu druk met de implementatie van ISO 9001, een traject wat naar verwachting voor het einde van dit jaar zal zijn afgerond. Dankzij onze ervaringen met ISO 9001 in Nederland kunnen wij praktisch alles zelf doen. We hebben een eigen kwaliteitsmanager opgeleid, om dit traject in goede banen te leiden. Zo zijn we op dit moment bezig om met behulp van flowcharts alle processen in het bedrijf te visualiseren. Ook hebben we nu op elke afdeling meetrapporten, inclusief de ingangs- en uitgangscontrole. Dat geeft wel aan hoe grondig we het kwaliteitsbewustzijn hier doorvoeren. Iedereen is er goed van doordrongen en dat vertaalt zich in hoogwaardige producten.”

Uitbreiding
Telde ITEQ Vietnam een jaar geleden nog 8 man, nu zijn het er al 20. “Pas nog hebben we een productie-supervisor aangesteld, wat ook wel nodig was, want het alleen al de lasafdeling is verdubbeld van 4 naar 8 werkplekken!”

Een nieuwe toevoeging in onze dienstverlening is silkscreen-printing. We bieden deze zeefdruk-techniek aan als extra service voor onze klanten, aangezien we hier in de omgeving geen geschikte toeleverancier konden vinden. Op de video kun je op 1.41 kort iets van zien.”

>> Wilt u binnen een kijkje nemen? Kijk hier voor een korte video-impressie!

Netwerken en contacten leggen
Christiaan vertelde de vorige keer al, dat je het hier vooral van je netwerk moet hebben, wil je je bekend maken en hier vaste grond onder de voeten krijgen. Hij heeft wat dat betreft niet stilgezeten en dat werpt nu z’n vruchten af: “Behalve met verschillende lokale partijen, hebben wij ook contacten weten te leggen in de automotive industrie, die in de ASEAN regio volop aanwezig is. En dat heeft nu geresulteerd in een omvangrijk opdracht voor de productie van gereedschappen en logistieke middelen!”

Maar ook social media heeft hier z’n intrede gedaan en LinkedIn is hier al net zo populaire informatiebron, als in het westen. Christiaan: “Je ziet dat je langzamerhand steeds beter gevonden wordt en dat mensen je spontaan gaan benaderen. Mijn bezoek zojuist was ook via LinkedIn met ons in contact gekomen!” Verder nemen we volgende maand deel aan een internationale vakbeurs, de MTA, hier in Ho-Chi Min City, dus vrijwel bij ons om de hoek. Hier komen machinebouwers, OEM-ers en toeleveranciers bij elkaar uit de hele ASEAN-regio; vergelijkbaar met de ESEF/Technishow in Nederland. Voor ITEQ Vietnam een uitgelezen plek om met interessante partijen in contact te komen.”

En daar laat Christiaan het niet bij. Op 16 en 17 juni j.l. stond er een Nederlandse Handelsmissie op het programma aan Vietnam onder leiding van premier Rutte. Ook daaraan heeft Christiaan deelgenomen en nieuwe contacten gelegd met o.a . Nederlandse bedrijven.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf, of uw productiebedrijf in de ASEAN-regio?

Neem contact met ons op!
http://iteq.nl/vietnam/contact/