Interview Jeroen Gerritsen

vinlende

jeroen1Jeroen Gerritsen, Manager afdeling CNC

“Werkdruk en variatie houden mij scherp”

Hoewel Jeroen zijn carrière liever heel anders was gestart werkt hij alweer bijna 8 jaar -met veel plezier- bij ITEQ. Na zijn opleiding MBO werktuigbouwkunde was hij eigenlijk wel een beetje klaar met school. Tijdens zijn studie maakte hij een reis door Australië en kreeg hij de smaak te pakken. Jeroen had dan ook al snel een studie in Amerika geregeld. Het avontuur in Salt Lake City lonkte maar dat kon vanwege gezondheidsredenen niet doorgaan. “Mijn ouders wilden liever niet dat ik naar het buitenland ging. Toen één van mijn vrienden mij enthousiast maakte voor de functie van assistent werkvoorbereider bij ITEQ, was de keuze snel gemaakt”

Inmiddels woont Jeroen samen met zijn vriendin op steenworp afstand van het kantoor en geniet hij af en toe van een lange vakantie.

In de afgelopen jaren heeft Jeroen verschillende functies gehad en onlangs heeft hij de opleiding ‘Hoger Productiemanagement’ succesvol afgerond. Sinds anderhalf jaar geeft hij leiding aan de afdeling CNC die verantwoordelijk zijn voor de lasersnijmachines en kantbanken. “Ik stuur een team van 8 collega’s aan en ik zorg dat er zo efficiënt en effectief gebruik wordt gemaakt van de capaciteit op de verschillende disciplines. Daarbij moet je constant schakelen en bepalen welk project eerst opgepakt moet worden. Die werkdruk en afwisseling houden mij scherp. Hoe ik dat doe? In woorden kan ik het niet goed omschrijven, maar ik krijg respect van mijn collega’s. Ik zie het eigenlijk als een battle en werk veel op mijn gevoel. Natuurlijk ontstaat er wel eens een pittige discussie maar de sfeer is goed en collegiaal. Wat ons onderling bindt zijn de trots en de prestatiedrang. We zijn allemaal gedreven om tot een goed eindresultaat te komen.”

Is er een specifiek project waar jij echt met trots op terug kijkt?

Na een paar seconden stilte was Jeroen niet te stoppen. Een van de projecten stak er met kop en schouders bovenuit. Je hoort gewoon zijn passie voor de motorsport. “Voor de Yamaha XT1200 heb ik het hele traject rondom de skid plate (bescherming van het motorblok) begeleidt. Daarvoor had ik rechtstreeks contact met Yamaha Japan. Dat was wel een uitdaging omdat ze bijvoorbeeld heel precies op de maatvoering en sterkteberekeningen zitten. Uiteindelijk was het een groot succes waar we nog steeds de vruchten van plukken.”

Hoe zie jij de toekomst?

“Eigenlijk zit ik voorlopig prima op mijn plek. Mijn grootste uitdaging is om de afdeling naar een hoger niveau te tillen. Alles loopt goed maar nog niet vanzelf. Zodra alles vanzelf gaat, is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat is zo fijn aan het werken bij ITEQ. Er is veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ik denk dat de kracht van ITEQ ligt in de innovatieve productietechnologieën. We maken bijvoorbeeld automatisch stuklijsten uit een 3D bestand. Eind vorig jaar zijn wij overgegaan naar een nieuw ERP-software pakket. De software geeft ons inzichten in alle lopende en geplande projecten en zo kunnen we snel bijsturen. We doen alles om de klant een zo reëel mogelijk beeld van de productietijd, handelingen en kosten te geven.”