Niek Koelewijn, inkoop

vinlende

Niek1“Ik was al direct zeer onder de indruk van het machinepark en wist meteen dat dit het bedrijf was waar ik wilde werken”, vertelt Niek enthousiast. “Ik begon als werkvoorbereider en leerde zo al snel alle stappen in het voorbereidingstraject kennen.

De inkoop was verspreid over de afdeling. Er werd mij toen gevraagd of het mij interessant leek om de taak als inkoper op mij te nemen. Uit een test bleek dat mijn profiel zeer geschikt was voor een functie als inkoper. Hierdoor was de keus snel gemaakt!

Ik hou van gestructureerd werken en vind het contact met klanten en leveranciers geweldig! Verder heb ik best wel een vlotte babbel, dus dat komt goed van pas!”

Wat vind je het leuke aan jouw rol als inkoper?

“Als inkoper ben je voortdurend op zoek naar een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteitverhouding en een goede relatie met leveranciers. Waar ga ik materialen inkopen of uit te besteden werk onderbrengen en tegen welke prijs? Dat is een spel wat nooit verveelt!”

Naast inkoop houdt Niek zich bezig met werkvoorbereiding, dit doet hij er nog steeds voor diverse projecten. “Met werkvoorbereiding zie je wat er aan inkoopzijde van je wordt verwacht en andersom, als inkoper weet je waar je als werkvoorbereider tegenaan loopt. Het helpt mij dus om van beide kanten scherp te blijven. Het is goed te combineren en zorgt voor een positieve afwisseling van werkzaamheden!

Hoe ervaar je ITEQ als werkgever?

Het is een bedrijf met visie, waar jonge mensen zich goed kunnen ontplooien. Dat bewijst wel het grote aantal jongeren, die na hun opleiding hier zijn begonnen en er nog steeds zitten! Qua sfeer en doen en laten zit je met de vele leeftijdsgenoten al gauw op 1 lijn. En niet alleen als het om voetbal of uitgaan gaat”, lacht Niek. “Je werkt als een team en knokt allemaal met hetzelfde doel, namelijk om met z’n allen een project succesvol af te ronden!”

“Maar wat je dan weer in bijvoorbeeld de productie ziet, is dat het contact met de ervaren mensen óók heel goed werkt. Zij helpen met hun jarenlange praktijkervaring de jongere generatie op weg, die zich daardoor sneller ontwikkelen. Het respect over en weer is daar ook erg groot en dat is mooi om te zien!”

Grenzen verleggen

Niek is momenteel bezig met de afronding van z’n opleiding Inkoop Professional bij het NEVI. Een uitdaging om zich steeds verder te ontwikkelen in zijn vakgebied. Want zoals hij zelf zegt, verlegt hij graag z’n grenzen om steeds beter te worden.

En dat laatste neemt hij in z’n vrije tijd ook zeer letterlijk! Als fanatiek motorrijder gaat hij volgend jaar een tocht maken naar Zuid-Marokko. Over het verleggen van grenzen gesproken!