Een nadere kennismaking – Menno Bos

vinlende

IMG-20131028-WA0000“ITEQ kende ik al van naam en ben n.a.v. een open sollicitatie voor een stageplaats uitgenodigd voor een gesprek. Het bedrijf ligt praktisch bij mij om de hoek. Ik kwam ruim 5 jaar geleden als stagiaire op de afdeling werkvoorbereiding en heb daar vervolgens 6 maanden meegelopen. Dat beviel zo goed, dat ik gedurende de rest van mijn HBO-opleiding in mijn vrije tijd, vakanties, weekenden en soms ook ’s avonds, ook hier te vinden was!”

Menno stapte in die periode over van werkvoorbereiding naar de calculatie-afdeling. “Nog voor mijn afstuderen kreeg ik de kans op een vaste betrekking binnen de afdeling verkoop buitendienst als Sales Engineer. Wie krijgt er nu zo’n mooie kans, nog voor je het diploma op zak hebt?”

Dat is inmiddels al weer ruim 2 jaar geleden en nu is Menno voor veel relaties van ITEQ de vaste contactpersoon. Menno: “Naast de nadruk op relatiebeheer, ben ik ook verantwoordelijk voor acquisitie en marktbewerking. Je merkt dat klanten enthousiast zijn over de kwaliteit en flexibiliteit van het bedrijf. Telkens weten wij onze klanten weer te verrassen met oplossingen, die zij niet voor mogelijk hielden. Wij onderscheiden ons als full-size partner en dat is bepaald geen loze kreet! Klanten kunnen letterlijk met een schetsje aankomen en wij maken er een compleet eindproduct van. Wij genieten dan ook als wij onze klant verbazen”

“ITEQ is een jong en dynamisch bedrijf, dat stralen we niet alleen uit, dat zijn we ook. Een team van enthousiaste mensen die vaak net als ik, via een stageplaats hun plek binnen het bedrijf hebben veroverd en graag willen meebouwen aan het succes van het hiervan. En we timmeren aardig aan de weg, vergaren meer en meer naam in de markt, stralen professionaliteit uit met onze nieuwsbrief en op beurzen. Daarnaast bieden wij diverse mogelijkheden als verlengstukken met de 24-uurs High-Speed service, onze vestiging in Vietnam en ITEQ Engineering.”

En in de toekomst?

“Bij ITEQ zit ik op dit moment goed op mijn plek. Je krijgt ook alle ruimte om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door cursussen te volgen of door sales-ondersteunende taken op je te nemen. Het bedrijf groeit en hier zou ik graag in mee groeien door in de toekomst meer verantwoordelijkheden van de verkoop op me kunnen nemen. Ik hou ervan uitdagingen aan te grijpen en op te lossen.”