Ridder IQ

vinlende

4765_nieuw-banner-RidderIQ-

Technisch directeur Tim Kollen van ITEQ Industries is in zijn nopjes met de implementatie van het nieuwe ERP-systeem. ,,Wij werken al twintig jaar naar tevredenheid met de systemen van Ridder Data Systems. Nu er een nieuw pakket op de markt is gebracht en wij met de tijd mee blijven gaan, was dit een mooie kans om ons werkproces te verbeteren. Vanaf eind 2013, als het systeem volledig is geïnstalleerd en in gebruik genomen, worden orders sneller, eenvoudiger en overzichtelijker verwerkt dan voorheen.”

Online inzicht

Merken klanten van ITEQ Industries ook wat van de overgang naar het nieuwe productiebesturingssysteem? Kollen is er van overtuigd: “Het is ons streven dat klanten straks met een paar online handelingen kunnen zien hoe het met de voortgang van hun order staat. Ze hebben beter en sneller inzicht in lopende processen en de levertijden worden dankzij de betere doorlooptijden, nóg betrouwbaarder. Daarnaast kunnen klanten rekenen op een nog beter eindresultaat door optimale efficiency. Ja, we gaan er flink op vooruit met dit nieuwe systeem”, aldus Kollen.

Het nieuwe ERP-systeem Ridder IQ brengt veel voordelen met zich mee.

,,Vanaf het moment dat er een aanvraag voor een offerte binnenkomt, treedt het systeem in werking,” zegt Kollen. “Als de offerte is omgezet in een order, worden alle behoeftes van de klant, zoals aantallen en maten, heel snel en overzichtelijk verwerkt. De bevoorrading, de kostprijsberekening, de productieflow: werkelijk álle processen binnen ons bedrijf zijn straks op het nieuwe systeem afgestemd. Ridder IQ is meer dan alleen een ERP-systeem.”

Papierloospapierloos

Daarnaast maakt Ridder IQ het mogelijk om volledig papierloos te werken. En laat dat nu net één van de belangrijke doelstellingen van ITEQ Industries zijn. Tim Kollen: “Dat werkt sneller én milieuvriendelijker. In de nabije toekomst hopen we die doelstelling te bewerkstelligen.”