HotTug

vinlende

hot2Frank de Bruijn is een botenman bij uitstek. Hij woont niet alleen op een schip, hij klust er ook graag aan. Twee jaar geleden kreeg hij het lumineuze idee een HotTug te maken. Een HotTug? ,,Een bootje waarmee je vaart en waarin je tegelijkertijd dobbert in warm water,” legt De Bruijn uit. ,,Ik zit er elke week wel een keer in en het is echt heerlijk, zo stomend door de gracht terwijl de wereld langzaam aan je voorbij trekt.”

Eén van de belangrijkste onderdelen van de HotTug is de kachelconstructie. Die moet uit gedegen rvs-materiaal bestaan en daarnaast maatvast en waterdicht zijn. Het is dan ook niet toevallig dat De Bruijn voor de productie van de onderwaterkachel uitkwam bij ITEQ Industries. ,,Ik had van mijn compagnon al goede verhalen gehoord over ITEQ. Daarnaast hadden ze een mooie prijs opgesteld. Maar het belangrijkste: het gevoel bij ITEQ was juist.”

Dat gevoel bleek te kloppen. Frank is hartstikke tevreden over het geleverde werk van ITEQ Industries. ,,Het is een bijzonder soort kachel en ik kan de productie daarvan gerust aan ITEQ overlaten. Je bestelt iets en je hebt er vervolgens geen omkijken meer naar. Je weet dat het altijd goed komt. En ze zijn nog enthousiast ook!”

 

Internationale aandacht

De HotTug van De Bruijn is niet onopgemerkt gebleven. Journalisten reizen de hele wereld over om de bijzondere boot onder de aandacht te brengen in hun thuisland. De eerste cameraploeg die voor zijn neus stond, kwam uit Japan. En onlangs nog haalde de HotTug de Amerikaanse televisie.

De Bruijn: ,,Ha, dezelfde dag had ik liefst 30.000 bezoekers op mijn website. Ik wist dat ik een mediageniek bootje had gemaakt, maar dit… Hartstikke leuk natuurlijk, al die aandacht.”

Het levert hem ook nog wat op. Hij heeft al meerdere exemplaren van de HotTug verkocht aan bedrijven in het buitenland. Inmiddels heeft hij er zeven gemaakt. En elke HotTug vaart rond met een kachel die door ITEQ Industries gemaakt is. ,,Ik ben heel tevreden, dus ik blijf samenwerken met ITEQ,” aldus De Bruijn.

 Hothot1